Penrith Avenue, Giffnock

Slorach Wood Architects Ltd

We replaced an existing cold and dark lean-to with a new well insulated extension to provide a flexible living, dining and kitchen area for the family to enjoy with large sliding doors that allow daylight to spill into the space while also providing access to the garden.

An exposed structure and large rooflights within the open monopitch ceiling create a feeling of space and light that equalled the proportions to the existing dining room.

Due to the site being very steep, narrow windows were utilised to the visual connection between the kitchen and the garden.

Location

Penrith Avenue
Giffnock
GLASGOW
United Kingdom

Contact

Kirsty Watson
Architect
kirsty@swa.uk.net

Client

Private Client

Completed

2017

Size

50m2

Categories

  • House extensions and renovations
  • Interior design
  • Landscaping
  • Refurbishment
  • Residential