Dalnashian

Shauna Cameron Architect Ltd

Our clients wanted to maximise the views over the loch and benefit from the evening sun that sets behind rising ground to the south. The L-shaped house has a family room at one end, vaulted and glazed on three sides. The living room and bedrooms face the view, with the utility room and study at right angles. Circulation space is minimised. A large upper hall/sitting area has balcony roof windows that take advantage of the setting sun. The cottage-like appearance of the entrance porch contrasts with the double height larch clad gables to the front. A GSHP runs underfloor heating.

Location

Dalnashian
Benderloch
OBAN PA37 1SB

Contact

Shauna Cameron
Principal
shauna.cameron@argyllarchitects.co.uk

Client

Mr and Mrs Richard

Completed

2011

Size

306 - House 8

Categories

  • Residential