Woodpeckers

Robin Baker Architects

Woodpeckers is located on the site of a former sand pit, which is now a plantation of larch trees with resident red squirrels & woodpeckers.

The plan has a sheltered south-facing courtyard surrounded by an open plan kitchen, dining & living area. The two-storey block contains a double height entrance hall with 3 bedrooms, 2 bathrooms, a cloakroom and study.

The external timber framed walls are of a solid vapour-permeable construction with cellulose insulation and lime render on woodfibre boards and Larch cladding at high level.

The roof finish and rainwater goods are in grey painted galvanized steel.

Location

Perth Road
BLAIRGOWRIE PH10 6PY
United Kingdom

Contact

Robin Baker
Director
robin@robinbakerarchitects.com

Client

Mr. &Mrs. Rawson were the clients but the house has been sold to new owners.

Completed

2007

Size

236

Categories

  • Residential
  • Sustainability