David Douglas Pavilion

Robin Baker Architects

The David Douglas Pavilion is one of the central features in the Explorers Garden at Pitlochry Festival Theatre. Designed as a tribute to David Douglas, the famous plant hunter from Perthshire to raise awareness on the use of sustainable homegrown timber.

The entire superstructure is constructed in Scottish timber. The main structural posts and beams, roof decking, wall framing, cladding and viewing deck are all in Douglas Fir. The roof finish is sawn larch shingles from selected heartwood. The windows and doors are laminated Scottish oak. Ash and elm boarding has been laid in the floor.

Location

Port-Na-Craig Road
Explorers Garden
PITLOCHRY PH16 5DR
United Kingdom

Contact



Client

Pitlochry Festival Theatre

Completed

April 2003

Size

40

Contract Value

Categories

  • Arts
  • Education
  • Landscaping
  • Public
  • Sustainability