House Extension, Clachnaharry

Reynolds Architecture Ltd

The design process was complicated by its Conservation Area status, however the brief was simple - transform the building into a modern living space with three bedrooms, whilst maximizing the views and sunsets to the south west. The seafront informed the design with all living space orientated to the view in an open plan low extension allowing the upstairs rooms to look out over the roof to the view. The existing fabric of the house externally was renovated to better tie in with its conservation status with traditional materials, whilst the extended areas were treated to timber cladding and large areas of glazing.

Location

12 Low Street
INVERNESS

Contact

Billy Reynolds
Architect
billy@reynolds-architecture.com

Client

Private client

Completed

2010

Size

Categories

  • House extensions and renovations