Maggie’s Lanarkshire

Reiach and Hall

This new Maggie’s Centre is on the old Airdrie House estate, which was enclosed by a belt of lime trees, some of which still survive. A new surrounding wall of hand- made Danish brick recaptures this sense of “paradise” – literally walled enclosure – offering a degree of separation from nearby hospital grounds. It conceals a modest, low building that gathers a sequence of domestic-scaled spaces.

Visitors enter a quiet arrival court, defined by the low brick walls and two lime trees. At once, a sense of dignity and calm is encountered. A linear rill, a spring, animates the space with the sound of running water. External courts catch sunlight, creating sheltered “sitooteries.”

Location

Maggie’s Lanarkshire
AIRDRIE
United Kingdom

Contact



Client

Maggie’s Cancer Caring Centres

Completed

Size

Contract Value

£1.8 M

Categories