East Kilbride Health Centre

Reiach and Hall

The idea was to create an impressive, brightly lit, social space at the heart of the building that the entire community of users could engage with. All spaces are gathered around a central, enclosed atrium with outward views. The square geometry and the atrium provide efficiency and economy of movement - the patient journey is always minimised.

A powerful statement was required from this skyline building, adjacent to the brutalist Civic Centre. This is provided by the cube form, in strong red brick, with generous square windows, lightened by white grillage over tall, opening vents and softened by curved screen walls at roof level.

Location

EAST KILBRIDE
United Kingdom

Contact



Client

NHS Lanarkshire

Completed

Size

Contract Value

£ 12 M

Categories