Buccleuch Lane

Peter Welsh Studio

3No new-build mews houses on the site of a previous commercial garage in the Garnethill area of Glasgow. The upper floors are a single open volume with living areas to the front elevation separated from rear facing dining/kitchen areas by the stair. Bedrooms and bathrooms are at ground level with private patios to the rear. Ground floor ceiling heights vary across the sloping site to maintain a level ridge line. Street elevations are in facing brick with render used to the sides and rear elevations. Natural slate roofs are punctuated by lead clad dormers containing the living area French doors.

Location

7, 9 + 11 Buccleuch Lane
GLASGOW G3 6SG
United Kingdom

Contact

Peter Welsh
Principal Architect
mail@peterwelshstudio.com

Client

James Gilchrist & Ronald Murray

Completed

2006

Size

302m2

Categories

  • Residential