The Grange

NVDC Ltd

Formerly used as Council offices, a B-listed villa in Milngavie was restored and returned to residential use as a combination of luxury apartments with attached townhouse. The original property had been much altered over the years, with successive layers of remodelling and fabric revealed during the refurbishment. Working closely with the contractor and client on-site, the design was constantly fine-tuned all the way through to completion in order to ensure the best possible end result. The solution comprised the creation of four distinct homes each with private outdoor spaces in the form of roof terraces, private gardens and courtyards.

Location

The Grange
1 Grange Avenue
GLASGOW G62 8AQ
United Kingdom

Contact

Farahbod Nakhaei
Director
farahbod@nvdc.co.uk

Client

Henry Duncan (West End) Ltd.

Completed

September 2015

Size

594sqm

Categories

  • Conservation
  • Historic
  • Refurbishment
  • Residential
  • Sustainability