House Extension, Grafham

NVDC Ltd

A young and growing family required additional living space in their semi-detached Victorian villa in Dunblane. While proposing a traditional double-pitched roof form that respected the traditional character of the area, clever use of steelwork allowed for the creation of a huge open-plan south-facing space that contained both a generous living area and a dining kitchen. The dramatically undulating roof profile is left exposed internally to demarcate the separate areas. Large bi-folding doors open out onto timber decking to the rear, creating a sense of indoor/outdoor living and forming a strong connection between the main house and the garden.

Location

Grafham
Cawdor Crescent
DUNBLANE FK15 9JJ
United Kingdom

Contact

Malcolm Cullen
Senior Associate
malcolm@nvdc.co.uk

Client

Mr and Mrs S Cullen

Completed

January 2014

Size

73sqm

Categories

  • House extensions and renovations
  • Interior design
  • Residential
  • Sustainability