Broxden Dental Centre

NORR Consultants Ltd

Internally, the centre is bright, airy and welcoming. Expanses of glazing to the waiting area and ground floor corridors allow natural light to flood public areas and offer panoramic views of the courtyard. Large windows in the first floor rooms exploit the views to the Perthshire hills while treatment rooms employ a calming pastel palette. Use of solar panels, improved U-values, improved air tightness, use of heat exchangers, natural daylight and ventilation, intelligent lighting controls and sanitary fixtures with reduced water demand are all incorporated to reduce the carbon footprint of the building and promote sustainable design.

Location

Broxden Dental Centre
Tweed Place
PERTH PH1 1TJ
United Kingdom

Contact

Greg Duncan
Director
GDuncan@archialgroup.com

Client

NHS Tayside

Completed

February 2011

Size

1,396 m.

Contract Value

£3.85 million

Categories

  • Health