St Vincent Crecent Sub-station

NORR Consultants Ltd

The design brief was to house the substation in an enclosure appropriate to its Grade A listed neighbour with an elevational treatment that was modern and lively but still practical. The materials recognise the formal stone frontage of the nearby Georgian terrace with a masonry base of dressed blond ashlar sandstone to the south elevation.

The modelling of the facade recognises the need for consistency with the traditional built form whilst the horizontal banding and simple stone detailing are uncompromisingly modern. This is underlined by the introduction of metal louvres to ground and first floor at front and rear elevations.

Location

St Vincent Crecent
GLASGOW
United Kingdom

Contact



Client

Scottish Power Energy Networks (SPEN)

Completed

Size

Contract Value

Categories