Development of an integrated Waste Management Facility and Energy Centre for Beddington

NORR Consultants Ltd

The proposal seeks to minimise the impact of building through manipulation and enhancement of the landscaped setting a sloped grass banking created from displaced earth links to the new curved grass roofs which create a new landscape setting and a physical bridge to the park. The green bridge terminates the adjacent industrial development and creates a gateway building to the landscaped wedge. The varying heights of the curved roof forms house the technical equipment within including the turbine hall and autoclaves. Cathedral like windows offer views from the outside into the plant whilst providing natural daylight.

Location

Croyden
LONDON
United Kingdom

Contact

Russell Baxter
Director
rbaxter@archialgroup.com

Client

Sterecycle Ltd

Completed

NA

Size

20,000

Categories

  • Industrial