Refurbishment of the University of St Andrews' Main Library

Nicoll Russell Studios

This project involved the 'deep' refurbishment of the University's main Library building. It has transformed the existing 1970's host building and now provides facilities commensurate with current Library design. The Client demanded a holistic rethinking of the building. Its design was underpinned by a period of research and evaluation with the Client group which involved benchmarking visits to various similar projects nationwide. The project includes carefully planned areas for group-working, an IT suite, study and social spaces, and a cafe facility, as well as more traditional areas for quiet focussed study - research and of course book stacks.

Location

Main Library
North Street
ST ANDREWS KY16 9TR
United Kingdom

Contact

Nicoll Russell Studios

design@nrsarchitects.com

Client

The University of St Andrews

Completed

2012

Size

Categories

  • Education
  • Interior design
  • Public
  • Refurbishment