Cliff House

MAC Architects Ltd

MAC Architects were appointed to design and deliver a new build house for a private client and his young family. Situated in the Aberdeenshire fishing village of Old Portlethen, the site was particularly tight and perched on the edge of the cliff top. The brief was to create a traditional Scottish vernacular design with a modern twist whilst maximising the uninterrupted sea views. In line with our holistic approach to sustainability we combined large areas of glazing with a super insulated envelope to achieve a highly efficient SAP 'A' Rated building.

Location

15 Harley Terrace
OLD PORTLETHEN AB12 4NS
United Kingdom

Contact

Jonathan Cheyne
Director
info@mac-architects.co.uk

Client

Mr Chris Collie

Completed

Spring 2013

Size

150

Contract Value

£300,000

Categories

  • Residential
  • Sustainability