Garden Room Extension to Private House

Luke Moloney Architect

Modest in scale, with traditional stone detailing and sash & case windows, this extensively glazed extension provides a sitting room that seems spacious by its relating more openly to the surrounding garden, and provides panoramic views across the wider landscape of fields and rolling hills, contrasting with the more closed fenestration of other rooms within this existing house. A fireplace has been incorporated into the gable wall, and some care has been taken over the interior joinery details of open roof trusses, slender integrated bookcases within piers, window seats, and beaded panelling to the ceiling and walls.

Location

DG2 0UP
United Kingdom

Contact

Luke Moloney
Principal
lm@lukemoloneyarchitect.co.uk

Client

Private Client

Completed

August 2011

Size

19

Categories

  • House extensions and renovations
  • Landscaping
  • Residential