Ronald McDonald House

Keppie Design Ltd

A thirty-bedoom “home from home” that provides comfort and shelter to the families of sick children being treated at a nearby hospital was the brief. The result is a series of vernacular, white brick forms, interconnected by green- roofed, white concrete porticos which, in turn, create an industrial silhouette, referencing the shipbuilding heritage of the area.

A series of semi-enclosed courtyards provide visual and physical amenity space to the residents, bringing domesticity and human scale back to the increasingly institutional, and hospitalised, landscape. Dark, projecting windows dramatically cantilever out from the contrasting white brick forms, defining internal spaces for reading, rest or relaxation.

Location

GLASGOW
United Kingdom

Contact



Client

Yorkhill Family House

Completed

Size

Categories

  • Health