jmarchitects Glasgow Studio

jmarchitects

A relocation of jmarchitects’ Glasgow Studio to an empty shop in the Merchant City, is intended to make architecture more evident as well as showcasing our own work so that passers-by can pause, look and maybe take more interest in the built environment.

We approached the design in a manner that represents our architectural approach to design and detail, which is minimal, ruthlessly honest in terms of how simple utilitarian materials can be used and detailed in a way that raises their stature.

Original masonry walls have been exposed and simple birch ply details added. The focus is a single central desk, around which the activity of the studio takes place. Small exhibitions are held monthly.

Location

Merchant City
GLASGOW
United Kingdom

Contact



Client

jmarchitects

Completed

Size

Categories