Abbotsford House

Inkdesign Architecture

A two-storey rear and one-storey side extension to a 19th century grand blonde sandstone detached property in mature grounds within Giffnock's conservation area. In form, the extension echoes the existing house; a slate-roofed, parallel, gabled volume, visually differentiated in white render and separated formally by a recessed band of glazing. Roof light glazing naturally illuminates the stairwell to the new guest bedroom & master suite on the first floor. A large glazed sliding door provides ample daylighting to the modern kitchen-dining space and access onto the large terrace and garden beyond, capitalising on the generous mature gardens to the rear.

Location

Douglas Avenue
GIFFNOCK G46 6NX
United Kingdom

Contact

Maurice Hickey
Architect / Director
info@inkdesign.co.uk

Client

Mary &Stephen Moore

Completed

August 2017

Size

150

Contract Value

Categories

  • Historic
  • House extensions and renovations
  • Residential