John Anderson Building Refurbisment & Extension

Hypostyle Architects

This extension is part of an overall master plan project to refurbish the building to meet the modern standards required by the University's Physics school. The basic principles of sustainable design have been used and while the orientation and arrangement of the extension is largely determined by site constraints, however, the orientation of offices and access was carefully considered. A new plantroom has been strategically located to the rear, taking advantage of the sloping site without impacting on the main Richmond Street facade. The corner stair continues onto the roof level car park, integral to the form of the corner feature.

Location

John Anderson Building
107 Rottenrow
GLASGOW G4 0NG
United Kingdom

Contact

JohnFerguson
Project Manager
j.j.ferguson@strath.ac.uk

Client

University of Strathclyde

Completed

December 2013

Size

5,113

Contract Value

£8.1m

Categories

  • Education
  • Landscaping
  • Refurbishment
  • Sustainability