Rockvilla – National Theatre of Scotland HQ

Hoskins Architects

This base for National Theatre of Scotland brings together departments scattered across several locations. The formerly- disused warehouse on the Forth & Clyde Canal provides three rehearsal rooms, a learning suite for school/community group workshops, a wardrobe department, production workshop and a technical store, plus offices and social areas.

The building is clad in sinusoidal metal, synonymous with the industrial aesthetic and appropriate for the vision of a ‘creative factory’. A limited palette of materials internally (white walls and a polished concrete floor with an exposed steel structure) continues the raw aesthetic while meeting the performance requirements of a modern theatre company.

Location

GLASGOW
United Kingdom

Contact



Client

National Theatre of Scotland

Completed

Size

Contract Value

£4.9 M

Categories