Blair Castle Caravan Park Reception Building

Gray Macpherson Architects LLP

The brief for this project was to erect a building to replace the existing caravan park reception and bring together various functions around the caravan park including reception, games room, internet gallery, shop, laundry, staff accommodation and extensive storage. The building had to be erected during the parks closed season which was barely six months. This influenced the design of the building. It is a steel framed structure consisting of a series of 18 metre span bifurcated arches with an aluminium curved roof. The roof and frame were devised to provide an extensive sheltered canopy under which the building could be constructed over the winter months. The budget was very tight and as a result relatively low cost materials were used to construct the building. The large roof overhangs permitted this type of construction to be used as the envelope of the building is well protected. Although low budget, the overall effect creates a very striking building. Completed nearly 10 years ago, the building looks as good as the day it was built.

Location

BLAIR ATHOLL PH18 5SR
United Kingdom

Contact

Michael Gray
Partner
mich@graymacphersonarchitects.co.uk

Client

Blair Castle Charitable Trust

Completed

March 2002

Size

550m2

Categories

  • Commercial
  • Interior design
  • Landscaping
  • Retail