Garden Room in East Whitburn

Graphite Studio Ltd

This large garden room extension was added to the rear of an existing property in East Whitburn. The palette of materials includes an exposed douglas fir frame, random rubble and dressed stone, a slate roof and large glazed aluminium-framed sliding doors. Internally the extension is a single space open up to the apex of the roof. Motorised frameless glass doors provide access to the extension from the existing property. The project involved installing energy efficient measures including a biomass boiler, evacuated tube solar panels for water heating and a large photovoltaic installation which generates electricity for sale to the grid.

Location

1 Bickerton Croft
Hen's Nest Road
EAST WHITBURN EH47 8RX

Contact

Simon Brims RIAS RIBA
Director
mail@graphitestudio.co.uk

Client

Mr Gary McCulloch

Completed

June 2012

Size

60

Contract Value

£162,000

Categories

  • House extensions and renovations
  • Interior design
  • Landscaping
  • Residential
  • Sustainability