Wick Community Campus

Gordon Murray Architect

The facility replaces Wick High School and consolidates a number of existing primary schools with sports facilities, a new community library and swimming pool into one integrated community facility. The campus also includes a nursery for children, many with complex learning difficulties.

The design is focused on an internal street which links a wing arrangement where teaching accommodation is separated based on departments and their individual requirements and connects this to the community facilities.

Spaces between the teaching wings are used as external courtyards, allowing pupils to benefit from semi sheltered play areas in close proximity to the main street which runs the length of the building. The main street operates as the main access point and can be used as additional breakout space, dining and performance space. Although physically separated, the swimming pool, gym and library is fully integrated into the overall campus.

Location

Newton Road
WICK KW1 5LL
United Kingdom

Contact



Client

Hub North Scotland

Completed

April 2017

Size

17,500 sqm

Contract Value

£48.5m

Categories

  • Education
  • Public