Golf Clubhouse, Castle Stuart Golf Links

g1 Architects

The clubhouse at Castle Stuart Golf Links confidently defies budgetary constraints to combine stylistic elements of the modernist movement of the early 20th century with a contemporary palette of materials and an advanced environmental strategy. Extensive dynamic environmental modeling was carried out on the design proposals to optimize the natural performance of the building. Castle Stuart Golf Links was designed to hark back to the traditional 1920's links courses that the client considered to be of the halcyon days of golf and the clubhouse provides a stylish well-appointed amenity that connects visually and philosophically with their golf course.

Location

Golf Clubhouse
Castle Stuart Golf Links
Dalcross
INVERNESS IV2 7JL
United Kingdom

Contact

Steve Thomson
Architect
steve@g1architects.com

Client

Castle Stuart Golf LLP

Completed

August 2009

Size

1000

Contract Value

£2.75m

Categories

  • Commercial
  • Interior design
  • Sport
  • Sustainability