Agilent

EMA Architecture + Design Ltd

Agilent was based around the creation of a green spine through the new neighbourhood which serves as a focal point for the new community. The spine includes parks, open space, footpaths, cycleways, access to public transport and links the new housing into the south to the Railway Station in the north. Pedestrian and cycle connections were vital to improve permeability through the new neighbourhood and integrate the site with the existing surrounding housing. The site had previously been inaccessible and as a result the existing housing at Scotstoun was disconnected from the important public transport hub at Dalmeny Station.

Location

Scotstoun Avenue
SOUTH QUEENSFERRY EH30
United Kingdom

Contact

Kenneth Ross
Director
info@ema-architects.co.uk

Client

Cala Homes Ltd and David Wilson Homes

Completed

Under Construction

Size

142,000sqm

Categories

  • Masterplanning
  • Residential
  • Sustainability