The Big Shed Community Building

ecological architecture LLP

The Big Shed is a community building in Highland Perthshire. It was awarded first prize in the Low Carbon Building Awards 2013. The design brief was for flexible spaces for use by individuals, groups and small businesses; the project was to demonstrate the use of locally sourced and natural materials, reduce carbon emissions in both the building construction and in use, and to provide training in sustainable building principles for contractors and volunteers involved in the build. The accommodation over two levels comprises:

  • Entrance lobby/sunspace
  • Social space with kitchenette
  • Community Hall
  • Commercial kitchen and bakery
  • Art Studio
  • Light industrial workshop

Location

The Big Shed
Tombreck
Lawers
ABERFELDY PH15 2PB
United Kingdom

Contact

Sue Manning
Designer & Project Manager
sue@ecological-architecture.co.uk

Client

The Lochtayside Community Interest Company

Completed

September 2012

Size

300

Contract Value

£400,000

Categories

  • Arts
  • Education
  • Public
  • Sustainability