Craigleith Avenue North

Crew Architects

The owners wanted to remove their north facing conservatory and create a hub within the home that was flexible, simple and open.

The extension latches onto the house as a new form, which is evident externally and internally with bold rectangular angles. The dark stained timber cladding and blue black brickwork is prominent next to the bare stone render. The expanse of glazing to the north and the roof light above flood in lots of natural light without creating glare. The kitchen fills the inner section of the room allowing cooking to be uninterrupted when the rest of the home is busy.

Location

4 Craigleith Avenue North
EDINBURGH EH4 3LG
United Kingdom

Contact

Gillian Hanley
Architect
gillian@crewarchitects.com

Client

Mr &Mrs Gray

Completed

September 2016

Size

45msq

Categories

  • House extensions and renovations
  • Landscaping
  • Refurbishment
  • Residential