Chamberlain Road

Crew Architects

The existing conservatory was the client’s favorite space. However due to the split nature of the rooms they didn’t work cohesively when more than a few people are in the house. Yet the difficulty when creating a large room can be that it feels empty during everyday use.

In response to the form of the retained conservatory the new extension continues the existing roofline and pitch but takes a simpler form so that the two don’t compete. The metalwork continues along but dark stained timber has been introduced. Through the clever use of structure from the engineers no posts are needed externally so that the full height doors can slide back against the external wall. Combined with motorised blinds and lighting recessed into the ceiling the view towards the garden is uninterrupted.

Location

8 Chamberlain Road
EDINBURGH EH10 4DN
United Kingdom

Contact

Gillian Hanley
Architect
gillian@crewarchitects.com

Client

Mr Petillot &Mrs Hay

Completed

February 2016

Size

77msq

Contract Value

£185,000

Categories

  • Conservation
  • House extensions and renovations
  • Refurbishment
  • Sustainability