Powis Place

Carson & Partners

The sculptural massing for this student accommodation features a sheltered forecourt addressed by a glazed common room and reception areas. The, six-storey, building accommodates nearly 200 students in a mix of en-suite rooms in shared apartments and single studios.

The basic composition arises from a set of forms, stacked and rotated in response to the dynamics of the challenging site. On the corner of Powis Place the building has significant bulk and presence. It diminishes in scale towards the rear, working with the rising topography. A limited palette of inexpensive materials was selected for texture and tone.

Location

Powis Place
ABERDEEN
United Kingdom

Contact



Client

Alumno Development

Completed

Size

Contract Value

£10.5 M

Categories

  • Residential