32 Barnton Park Crescent

Capital A Architecture

This contemporary garden room was designed for a client to enjoy her newly-landscaped rear garden. The room also serves as a new living / dining room and is insulated and heated to provide comfort year-round. The room is 4.5m square, with two walls of glass providing an uninterrupted view of the garden, like massive HD televisions. The roof overhang works several ways; drawing the eye down towards the garden and away from the sky, when viewed from inside. By providing a sheltered, intermediate zone on the outside, it caps off the garden room, framing an elegant, horizontal proportion.

Location

32 Barnton Park Crescen
EDINBURGH EH4 6EP
United Kingdom

Contact

Niall Hedderman
Director
project@capitalA.co.uk

Client

Mrs P Salmon

Completed

July 2013

Size

20

Contract Value

£29,000

Categories

  • House extensions and renovations
  • Landscaping