Highland Steading

cameronwebsterarchitects LLP

The client wanted better use of a farmhouse site in Perthshire. The brief was to demolish the existing house and reconfigure the surrounding steading to create a series of spaces to accommodate extended family and friends. The steading courtyard was retained, allowing the new building to utilise the level change and create a distinction between the luxurious living accommodation to the front and the service accommodation to the rear.

The public rooms in the, south-facing, front are linked with an enfilade formed by sliding doors and are set lower than the entrance level. This gives a separation from the everyday and direct views of the surrounding landscape. Bedrooms are accessed via a grand stair.

Location

BLAIRGOWRIE
United Kingdom

Contact



Client

Completed

Size

Categories