Old Newstead Mill

Camerons (Camerons Strachan Yuill)

A new house built on the site of a former corn mill within the conservation village of Newstead using reclaimed demolition materials, including re-use of the old millstone to form the fireplace hearth. The design takes full advantage of the site's elevated position and the fine views across the Tweed Valley. While the interior is highly contemporary in design with an open plan layout and a high ceiling expressing the roof pitches, the exterior is very much in keeping with the village vernacular. Careful design and detailing has ensured that the building makes a positive contribution to the conservation area.

Location

Old Newstead Mill
Main Street
NEWSTEAD TD6 9RR
United Kingdom

Contact

Mike Davidson
Director
mike.davidson@camerons.ltd.uk

Client

Mr and Mrs R Still

Completed

Size

Categories

  • Conservation
  • Residential
  • Sustainability