Extension and Remodel of Bairnsburn, Carse of Lecropt

Bobby Halliday Architects

Arranged along the boundary wall, a row of outbuildings adjoins the house. The outbuildings are narrow and converting them into bedrooms within the existing footprint wouldn’t provide practical corridor space. A glazed “link corridor” along the other side of the wall provides access from the house and a light, dynamic connection to the garden.


The house required a formal entrance of a modest size which can accommodate a family removing muddy boots from a day in the Scottish countryside. The new porch picks up the aesthetics of the timber clad link corridor which steps in and out with “chamfered” corners.

Location

Bairnsburn
Carse of Lecropt
BRIDGE OF ALLAN FK9 4ND
United Kingdom

Contact

Geoff Maclean
Architect
geoff@bobbyhalliday.co.uk

Client

Completed

Summer 2016

Size

55 square metres

Categories

  • House extensions and renovations