Extension and Alterations to Chalton Lodge

Bobby Halliday Architects

The brief was to extend the kitchen/ family/ dining area of the Sandstone Victorian Villa. The existing run down conservatory was replaced with a new sunroom extension linking open plan with the kitchen and existing dining room. The house sits on an elevated position with stunning views of the surrounding lower garden. Raised tie trusses were incorporated creating a Cathedral ceiling and a change in the floor level adds to the height of the space. The new extension feels light and airy, yet more solid and part of the main house; incorporating a solid slate roof and timber screen finishes.

Location

Chalton Lodge
Chalton Road
BRIDGE OF ALLAN FK9 4DX
United Kingdom

Contact

Alexandra Croll
Architect
ally@bobbyhalliday.co.uk

Client

Private Domestic Client

Completed

September 2011

Size

72sqm

Categories

  • Conservation
  • House extensions and renovations
  • Interior design
  • Landscaping
  • Refurbishment
  • Residential