New Rocking Horse Nursery, Passivhaus

BMJ Architects

BMJ Architects’ new nursery project is the first commercial Passivhaus project built in Scotland. BMJ’s design addresses the complex relationship between the public and private areas of the building with a public entrance, clad in striking panels, sitting within a protected and private garden. The design was developed in close conjunction with all stakeholders enhancing the flexibility of the space and the capacity for future growth. Passivhaus is an innovative sustainable design strategy, one that minimises its impact upon the university environment, displays best practice within the campus domain and creates a stimulating and natural teaching environment to children.

Location

Rocking Horse Nursery
49 College Bounds
ABERDEEN AB24 3DY
United Kingdom

Contact

Sonia Scott
Director
s.scott@bmjarchitects.co.uk

Client

University of Aberdeen

Completed

August 2015

Size

574m2

Contract Value

£1.89m

Categories

  • Commercial
  • Education
  • Interior design
  • Masterplanning
  • Sustainability