City of Edinburgh Headquarters

BDP

BDP have created a landmark building which demonstrates environmental excellence in all aspects of design and function with exceptional levels of accessibility. The building is organised as a series of office suites arranged around a landscaped courtyard and an internal atrium space. These office suites act like fingers of accommodation enveloped around the social activities of the building. The stepped massing of the building and terracing of the courtyard follows the profile of the Waverley Valley and allows views across the valley to Calton Hill. The building is predominantly open-plan in accordance with the Council's desire to provide a sociable working environment

Location

Waverley Court
4 East Market Street
EDINBURGH EH8 8BG
United Kingdom

Contact

John McManus
Director
john.mcmanus@bdp.com

Client

Aviva Investors

Completed

2007

Size

20,000

Contract Value

£40m

Categories

  • Commercial
  • Interior design
  • Landscaping
  • Public
  • Sustainability