Teesside University: The Curve

Austin-Smith: Lord LLP

The Curve is a competition-winning design for the heart of Teesside UniversityÍs campus. Our winning entry envisaged a central piazza (the Campus Heart), defined by two dynamic complementary buildings; The Curve and a new conference centre, further framed by the existing library and students union building. The Curve is now the centre piece of the UniversityÍs campus and has been a regenerative spur for both the University and the wider community. There are three floors of collaborative general teaching spaces. A new Vice ChancellorÍs Suite occupies the upper two floors with a boardroom, conference facilities and office space commanding panoramic views across the city and campus, including the iconic Tees Transporter Bridge.

Location

Teesside University, Teaching and Conference Building
Campus Heart, Southfield Rd
MIDDLESBROUGH TS1 3BX

Contact

Mike Yates
Director
mike.yates@austinsmithlord.com

Client

University of Teesside

Completed

2015

Size

5200

Categories

  • Education
  • Landscaping