Coed y Brenin Visitor Centre Extension

Architype Ltd

Architype was appointed by Natural Resources Wales to design an exemplar extension to the Coed-y-Brenin Visitor Centre. Set in Snowdonia National Park, the additional 400m2 provides a new bike shop and hire facility, a multi- functional meeting room/cafe overflow area and 24-hour access WCs. The new building links to the original rotunda building by an overhead bridge where additional retail space forms new entrance feature for the Centre. This special project satisfies the clients' ambition to showcase Welsh timber and is the first UK building to be constructed from homegrown Brettstapel. Since the extension completed, the centre has seen record-breaking visitor numbers, over 150,000 in the first summer. It has allowed the centre and its remote community to thrive. Most notably the multi functional meeting room has proved a very popular rentable space, facilitating yoga classes and toddler groups to business conferences.

Location

Coed y Brenin Visitor Centre
Ganllwyd
DOLGELLAU LL40 2HZ
United Kingdom

Contact

Jonathan Hines
Managing Director
jonathan.hines@architype.co.uk

Client

Forestry Commission Wales

Completed

Jun-13

Size

400

Contract Value

£1,200,000

Categories

  • Public
  • Retail
  • Sustainability