The Inn at John O’Groats

GLM

The client’s request was to provide a building which would lift a run-down, monochrome, national embarrassment and re-establish John O’ Groats as a desirable destination.

The design responds to its harbour- front location facing the Pentland Firth with a street frontage of brightly-coloured gables, contrasting with the stark white of the restored Victorian baronial John O’ Groats House Hotel.

Inspiration came from Scandinavian fishing villages – expressing the Norse heritage of Caithness – and the traditional British beach hut. This provides a welcome splash of colour in a sometimes bleak landscape and signals to the world that something new has emerged from the dereliction.

Location

CAITHNESS
United Kingdom

Contact



Client

Completed

Size

Contract Value

£ 2.5 M